Kaynak: Adobe/FellowNeko

Bir geliştiricinin “kişisel projesi”, Ethereum (ETH) blok zincirindeki Madenci Çıkarılabilir Değer (MEV) uygulamasına daha da fazla tartışma getirebilir ve muhtemelen bazı madencileri, Ethereum’a geçmeden önce Ethereum’dan alabilecekleri tüm değeri çıkarmaya teşvik edebilir. Proof-of-stake konsensüs mekanizması (PoS), çünkü bu hareket onları yeni gelir akışları aramaya zorluyor.

Hackathon platformu Eventornado’nun CEO’su Edgar Aronov tarafından başlatılan proje, madencilerin MEV’i yakalamak için zincirleri programlı olarak yeniden düzenlemelerine izin verecek, çünkü reorg olarak da bilinen yeniden düzenleme, madencilerin önceden onaylanmış blokları bir blok zincirinden kaldırmasına izin veriyor. Örneğin, teorik olarak, bir blockchain üzerinde son işlemleri olabilir geri alındı kesmek içinde kaybolan paraları geri almak.

Bu arada, MEV bir madenci dışlamak veya ürettikleri bloklar, içinde yeniden sipariş işlemleri içermektedir keyfi açma kabiliyetlerine yapabilirsiniz kar ölçüsüdür başına Paradigma Araştırma . Onlara göre, iki madenci, Mi ve Ner, her birine 100 ABD Doları ödeniyorsa ve Mi, 10.000 ABD Doları arbitrajı olan bir blok bulursa, ilk bloğu yeniden kullanmaya, arbitrajı kendisi için almaya karar verebilir, ardından Mi diğer blokları anımsatır. orada da tüm MEV’leri yakalayarak buldu.

Ayrıca, “zaman haydudu” saldırısı olarak da bilinir: blok ödülleri MEV ile karşılaştırıldığında yeterince küçükse, araştırmacılara göre madencilerin fikir birliğini istikrarsızlaştırması mantıklı olabilir.

Onlara göre MEV, madencilerin Ethereum kullanıcılarından toplayabileceği görünmez bir vergidir ve doğası gereği fikir birliği istikrarsızlığını teşvik eder. Ve varsayımsal olarak MEV, Bitcoin (BTC) ağında da görülebilse de , araştırmacılara göre “hipotezimiz, Bitcoin’in doğası gereği MEV’ye Ethereum gibi blok zincirlerinden daha az maruz kalmasıdır”.

Ve şimdi, Aronov’a göre , kodu böyle bir “talep üzerine yeniden düzenlemeye” izin verecek. Bunun henüz uygulanmadığını, ancak uygulama programlama arayüzünü (API) tasarlama şansı olduğunu da kaydetti.

O anlattı Cryptonews.com o anda “var olmadığı” it “yeni başladı” ve “kendi kişisel projesi” bu onun olduğunu.

William Foxley en Editoryal Direktörü Pusula Madencilik , açıklanan “madenciler ve diğerleri bunun Ethereum en uzlaşma ve dolayısıyla onun varlığı zarar vereceğini çünkü gitmeye razı olmamıştır alan” olarak öneri değil, aynı zamanda madenci kaybedecek bir şey olmadığını, POS geliyor verilmiş Ethereum 2.0’ın (ETH 2.0) piyasaya sürülmesiyle ağa .

PoS olarak, bu kadar validatörler madencilerin-kanıtlama çalışmaları (PoW) içinde ne yapıyoruz. Doğrulayıcılar blok oluşturmak için rastgele seçilir ve oluşturmadıkları blokları kontrol etmek ve onaylamaktan sorumludur.

Foxley ayrıca bu kodun ön çalıştırmadan bile daha zararlı olacağını savundu – botların bir işlemde daha yüksek bir gaz fiyatı teklif ettiği bir olay, madencileri bloğu inşa ederken daha erken sıraya koymaya teşvik ediyor, çünkü daha yüksek ödeme yapan işlemler yürütülüyor. önce ve aynı sözleşme çağrısından yalnızca ilk işlem karı alacaktır.

Madenci YouTube kanalı Bits Be Trippin’den Michael Carter, Cryptonews.com’a üç örnek vererek, “Tüm bunlar teoride harika ama tonlarca büyük delik var” dedi :

  1. bu, en büyük madencilik havuzlarının bu etkinliği gerçekten uygulayacağı ve bunu kazanma şansının yalnızca %40 veya daha az olduğu anlamına gelir (örneğin, ethermine.org herhangi bir zamanda ağın %33-40’ına sahiptir) – doğası gereği vampiriktir ekosisteme ve havuza teşebbüs etmeleri halinde, muhtemelen hash gücünün yarısını hemen kaybedecektir;
  2. Madencilerin yalnızca kısa süreli vurguncular oldukları ve ekosistemi umursamadıkları temel varsayımını gerektirir; Carter, bunun “çoğu büyük madenciyi, özellikle de halka açık olanları, yeniden yatırım yapmak/kullanmak/dağıtmak için yerel mayınlı para birimine sahip olduğu düşünüldüğünde tamamen yanlış olduğunu” öne sürer. ekosistem” – yani bu faaliyet ters etki yapacaktır;
  3. tüm argüman/teori, “bir noktayı kanıtlamak için mimariyi/tasarımı inşa eden bir avuç mühendis arasındaki entelektüel duruştur; bu, insanlar bir kez işaret ettiğinde hızlı bir ilgi eksikliğine neden olacaktır”.

PoS yardımcı olacak mı?

Reorg, Ethereum’un bir sonraki versiyonunda bir faktör olmaya devam edecek gibi görünse de, PoS’tan nasıl etkileneceği ve bu noktada Ethereum’u nasıl etkileyeceği hala tartışılıyor.

Araştırma grubu Flashbots MEV’nin ETH 2.0’da kalacağını söyledi – fark, doğrulayıcıların madenciler yerine işlemleri sipariş etme üzerinde kontrole sahip olması. Onlara göre, “MEV, doğrulayıcı ödüllerini önemli ölçüde artıracak ancak ETH 2.0 katılımcıları arasındaki eşitsizlikleri güçlendirebilir”

Ancak geliştirici Ryan Berckmans’a göre , mevcut Ethereum ana ağı sonunda PoS sistemiyle birleşecek ve bu birleştirme zaman haydutlarına karşı üç yapısal koruma içerecek, bunlar:

  • doğrulayıcıların aslında uzun ETH olması ve madencilerin yapısal olarak uzun ETH olması
  • sonsuza kadar kalan doğrulayıcılar ve oyunda uzun vadeli görünümleri olmayan madenciler
  • kısa yeniden yapılanmalar bölünebilir hale geliyor ve uzun yeniden yapılanmalar imkansız hale geliyor.

Ayrıca, Paradigm Research’e göre, hisse ispatı blok zincirleri, yeniden düzenlemeye çalışan doğrulayıcıları cezalandırabilir, bu nedenle, özellikle güçlü kesinlik ile birleştirildiğinde (küçük bir süre sonra bir blok ilan edildiğinde) zaman haydutlarını “önemli ölçüde daha maliyetli” hale getirebilir. nihaidir ve asla değiştirilemez). Ancak, “yeterli MEV ile yeniden düzenleme teşviki, kesme cezasından daha büyük olabilir” dediler.

Alyse Killeen, Yönetici Ortak kuruluşundan olarak Stillmark , bir girişim sermayesi şirketi ve Yönetim Kurulu üyesi Blockstream , kaydetti , “başın dertte İyiliksever madenci üzerinde olduğunuz sayım kez.”

Nunchuk Kurucusu Hugo Nguyen ayrıca PoW fikir birliğinin açık ve şeffaf olduğunu, ancak “PoS’un gizlenmiş PoW olduğunu” savundu ve “PoS gizlenmiş bir iş olduğundan, PoS “madenciler” paranızı çalmak için boşluklar bulabilirler” diye ekledi.

Her iki durumda da, Carter’a göre, 2017’nin başından beri ön çalıştırma devam ediyor, devam edecek ve doğrulayıcıların dönem başına (bir blok zinciri ağı içinde bir zaman dönemi) açıklanması koşuluyla PoS’ta tartışmasız daha kötü olabilir. daha ilginç ‘pozisyon için ödeme/zincir dışı işlem anlaşmaları’ çünkü işlemciler/doğrulayıcılar önceden bilinecek.”

Tüm bunlar, Aronov’un gönderileri altında ve başka yerlerde oldukça az sayıda yorumcu, uygulanması halinde bu “talep üzerine yeniden düzenleme” ve MEV çıkarımını hızlandırmanın Ethereum’a zarar vereceği sonucuna vardı.