Kaynak: Adobe / STEKLO_KRD

Bir karşılaştırma platformu ve bilgi servisi tarafından ankete katılan 42 endüstri oyuncusu tarafından yapılan medyan fiyat tahminine göre , bu yılın sonunda bitcoin (BTC) 66.000 USD seviyesine ulaşabilir ve 2030’un sonunda 400.000 USD’nin üzerine çıkabilir. Bulucu . BTC’nin 100 USD’ye düşmesi gibi daha karamsar görünümler olsa da.

Yazarlar Madeleine Gracie ve Tim Falk, “42 kripto para birimi uzmanından oluşan bir panele madeni para için neler olduğunu sorduklarını” söyledi. Bu içerir Coinmama CEO’su Sagi Bakshi, BitBull Sermaye CEO’su Sarah Bergstrand, Dijital Sermaye Yönetimi Genel Müdürü Ben Ritchie, CryptoCompare Direktörü James Harris, CoinGecko Kurucu Bobby Ong, Morgan Creek Dijital Hukuk Genel Ortağı Xavier Segura, Öğretim Görevlisi Liverpool Üniversitesi’nden Matthew Shillito , ve diğerleri.

Bu panelistlere göre, fiyatlarda orta vadeli bir düşüş olabilir. Yine de Aralık 2021’e kadar BTC’nin fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 65.000 USD’yi (ATH) aşmış ve 66.284 USD’ye ulaşmış olacak.

Aralık 2025’e kadar medyan fiyat tahmini, BTC’nin 318.417 USD’ye kadar çıkabileceğini gösteriyor – Aralık 2020’de yapılan tahminden %61 daha yüksek, ancak Nisan’da yapılan tahminden %12 daha düşük.

Örneğin Wave Financial’de Kıdemli Tüccar olan Justin Chuh, BTC’nin 2025’i 210.000 USD ve 2030’u 400.000 USD ile sona erdirerek yükseliş trendinde olacağını söyledi.

Chuh’a göre, “2025 ve 2030’a kadar olan süreçte yarılanma olayları ve enflasyon muhtemelen daha büyük yukarı yönlü hareketleri tetikleyecektir. Fiyatların sürekli olarak arz ve talep tarafından yönlendirileceği ve daha geniş bir kullanıcı grubu için daha az kullanılabilirlik olması muhtemeldir.”

Benzer şekilde, ZebPay Co-CEO’su Avinash Shekhar, daha yüksek benimseme oranının fiyat üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturacağını belirterek şunları söyledi:

“Şu anda, Bitcoin’in genel kabulü dünya nüfusunun küçük bir yüzdesine katkıda bulunuyor. Artan kabul, bitcoin’in popülaritesini ve faydasını etkileyecek. Bu gerçekleştiğinde bitcoin’i fiat’a karşı fiyatlandırmak haksızlık olacak ve dolayısıyla bitcoin gelecekte kendi içsel değeri.”

Panelin yarısından biraz fazlası veya %55’i BTC satın alma zamanının geldiğini söylüyor. %38’i hodl’a diyor ve sadece %7’si sat diyor.

‘Satın alma’ kampında Saskatchewan Üniversitesi’nde doktora adayı olan Ajay Shrestha, BTC’nin yıl sonuna kadar 50.000 USD değerinde olacağını, ancak 2030’un sonunda 300.000 USD’ye yükseleceğini tahmin ediyor.

Ancak Brighton Business School’da kıdemli öğretim görevlisi Paul Levy, önümüzdeki on yılda “düzenli ancak çarpıcı olmayan bir artış olacağını” ve bu artışın BTC’nin son ATH’sinden önemli ölçüde değişmeyeceğini savunuyor.

Bu arada, New South Wales Üniversitesi’nde doçent olan Elvira Sojli ‘sat’ diyor. BTC’nin 2030’un sonunda sadece 100 USD değerinde olacağını tahmin ediyor.

Yükselmeden önce ne kadar düşebilir?

Fiyatlar artmaya başlamadan önce BTC’nin bu döngüde ne kadar düşük düşmesini beklediklerine ilişkin olarak Finder, panelin BTC’nin 25.112 USD’ye kadar düşmesini beklediğini buldu; bu, bu soruyu yanıtlayan 23 panelistin tahminlerinin ortalamasıdır.

Batı Avustralya Üniversitesi doçent Lee Smales ve MarketOrders Operasyon Direktörü Sukhi Jutla, BTC’nin yıl içinde 15.000 USD’ye düşeceğini tahmin ediyor.

Ederken Yönetimi UCL Okulu doçent Jean-Philippe Vergne ve Ticaret Zincir araştırma analisti Nicholas Mancini BTC USD 28584 ve USD 30.000 olarak düşük olarak gitmek tahmin sırasıyla, onlar da gelen madenci göç belirtti Çin sikke için yararlı olabilecek .

BTC’nin fiyatını artırabilecek faktörler arasında sınırlı arzı, güvenilirliği, işletmeler ve hizmet sağlayıcı tarafından artan kabul, medya hype, erişim kolaylığı ve yaklaşan teknolojik gelişmeler sayılabilir.

BTC’yi geri tutabilecek faktörler arasında ölçeklenebilirlik sorunları, madencilik zamanla daha zor hale geldiğinden madencilik endişeleri, pazar rekabeti/giderek kalabalık pazar, artan düzenleme, benimseme eksikliği, değişiklikler ve yükseltmeler hakkında topluluk anlaşmazlıkları ve olumsuz medya hikayeleri sayılabilir.

Rapor, diğer bulguların yanı sıra, panelistlerin %62’sinin ayı piyasasına girdiğimizi düşünmediği için üzgün olduğunu, %17’sinin girdiğimizi ve %21’inin emin olmadığını belirtti.

Eşit sayıda panelist, BTC’nin gelişmekte olan ülkelerde en yaygın para birimi olacağını ve olmayacağını söylerken (%33), diğer %21’i ise önümüzdeki on yıl içinde değil, çok daha sonra olacağını söyledi. .

Panelin %54’ü ayrıca hiperbitcoinizasyonun – Bitcoin’in küresel finansı geçtiği an – 2050 yılına kadar gerçekleşeceğini tahmin ederken, %44’ü bunun hiç olmasını beklemiyor.

08:14 UTC’de BTC 32.577 USD’den işlem görüyor. Bir günde %2 arttı ve bir haftada yaklaşık %4 düştü. Ayrıca bir ayda yaklaşık %20 düşerken bir yılda %253 arttı.