Girişim kapitalistleri, piyasada yakın zamanda yaşanan keskin bir düzeltmeye rağmen tüm yeni gelişen endüstrinin daha da büyüyeceğini umarak kripto evrenin altyapısına hala yüz milyonlarca akıtıyor.

Asyalı bir kripto ticaret ve teknoloji firması olan Amber Group (AG), şimdi bu eğilimin en son örneği ve en son kripto tek boynuzlu atı veya 1 milyar ABD doları değerinde para öncesi değerlemeye ulaşan şirket. AG , Tiger Brokers , Tiger Global Management ve diğer yeni yatırımcıların katılımıyla China Renaissance liderliğindeki B Serisi fonda 100 milyon ABD doları topladıktan sonra gerçekleşti . Pantera Capital , Coinbase Ventures ve Blockchain.com gibi mevcut yatırımcıları da tura katıldı.

2019 yılında AG, 100 milyon ABD doları değerleme ile 28 milyon ABD doları artırdığını söyledi.

Şirketin şu anda Hong Kong, Taipei, Seul ve Vancouver’da ofisleri var ve küresel operasyonlarını genişletmeyi, yeni, belirtilmemiş “pazar çözümleri” geliştirmeyi planlıyor.

Amber Group’un Kurucu Ortağı ve CEO’su Michael Wu’ya göre, şirket şu anda spot ve türev piyasadaki toplam işlem hacminin %2-%3’ünü oluştururken, kümülatif işlem hacimleri yıl başından bu yana 250 milyar ABD dolarından iki katına çıktı. 500 milyar doların üzerinde

Wu, yaptığı açıklamada, “Kuruluşundan bu yana kârlıyız ve tüm iş kollarında artan gelirlerle, şimdi Ocak-Nisan 2021 rakamlarına göre yıllık 500 milyon ABD doları gelir elde ediyoruz” dedi.

2017 yılında kurulan Amber Group, hem kurumlara hem de perakende yatırımcılara başlıca algoritmik ticaret, elektronik piyasa yapımı, yüksek frekanslı ticaret, tezgah üstü ticaret, borçlanma ve borç verme, türevler ve diğer yapılandırılmış ürünler sunmaktadır. Şirket, 2020’nin 3. çeyreğinde kullanıma sunulan Amber Uygulamasında 100.000’den fazla kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunu iddia ediyor.

Şirket, 330’dan fazla çalışanı olduğunu ve önümüzdeki aylarda, AG’nin, çoğunlukla teknoloji ve bankalar ve piyasa yapıcı firmalar gibi geleneksel finans şirketlerinden gelen ekibe yeni eklemeler yapacağını duyurdu.