Büyük Bitcoin (BTC) madencilik ekipmanı üreticisi Canaan , gelirlerini optimize etme, envanter yönetimini ve tedarik zinciri yeteneklerini güçlendirme ve aynı zamanda birikim yapma yolunda “mantıklı bir sonraki adım” olarak mevcut iş modelinin ötesine geçtiğini ve madencilerin kendileri haline geldiğini duyurdu. BTC.

Şirket, bugün e-postayla gönderilen basın açıklamasında, Canaan’ın “en son Avalon Miner birimleri halihazırda faaliyette olan Kazakistan’da kendi kripto madenciliği işini yürütüyor” dedi. Bu şekilde, “bu yılın başlarında açıklanan 2021 stratejik planlarını yerine getiriyorlar.”

Bu hareketin arkasındaki nedenlere gelince, bunlardan biri, Canaan’ın “artık yaygın olarak yatırım yapılabilir bir varlık sınıfı olarak kabul edilen ve bu nedenle Canaan için önemli ölçüde yukarı yönlü potansiyele sahip olan” BTC’yi doğrudan biriktirmesini sağlayacak olmasıdır.

Ayrıca Canaan’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Nangeng Zhang, ekibin kendi işlettikleri Bitcoin madenciliği işinin şirketin finansal performansını iyileştirmeye yardımcı olacağına, aynı zamanda iş kapsamını ve müşteri tabanını genişleteceğine inandığını söyledi.

As bildirilen erken bu ay, Canaan Q4 2020 Onların net USD 38,2 milyon daha toplam net bu yılın ilk çeyreğinde (Q1) USD 61.5m geliri, Q1 2020 USD 68.3m daha düşük, ancak daha yüksek ulaştı gelir 200.000 ABD Doları iken, şirket 2020’nin hem 1. hem de 4. çeyreğinde zarar kaydetmiştir.

Zhang ayrıca, “operasyonlarımıza daha fazla endüstri kaynağını entegre ettikçe, bu iş segmentinin madencilik makine envanterimizi canlandırmamıza, bizi Bitcoin oynaklığından korumamıza ve piyasadaki yükselişler sırasında envanter yeterliliğimizi sağlamamıza olanak sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Şirkete göre, madencilik makinelerinin üretimi ve satışı, BTC gibi temel kripto fiyatlarıyla yakından bağlantılıdır ve bu fiyattaki aşırı dalgalanmalar, madencilik donanımı sağlayıcılarının gelir akışlarında aşırı oynaklığa neden olabilir.

Şimdi, buna “üretim ve üretim süreçlerinin uzun vadeli doğası” da ekleniyor, bu nedenle arz yönlü tepkiler ile talepteki değişiklikler arasında iki aşırı uçtan birine yol açma eğiliminde olan bir zaman gecikmesi olması yaygındır: boşta kalan kaynaklar veya aşırı gergin kapasite.

Şirket, “O zaman madenciliğin çeşitlendirilmesi, yalnızca bu tür operasyonel riskleri azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda Canaan’ın çevikliğini ve hızla gelişen piyasa koşullarında gezinme yeteneğini de önemli ölçüde geliştiriyor” dedi.

Piyasada bir “durgunluk” olduğunda, madencilik işletmesi, madencilik operasyonlarında düşük elektrik oranlarında aktif olarak konuşlandırılacak stoktaki madencilik makinelerinin mevcudiyetinden faydalanacak ve o sırada bilgi işlem güçlerini en üst düzeye çıkaracaklarını söylediler. Ve pazar faaliyeti yükseldiğinde, eski makinelerinin işleme kapasitesini kullanmaktan fayda sağlayacaktır.

Net sonuç, yıl boyunca envanter planlaması ve tedarik zinciri optimizasyonunda önemli bir gelişme olacak ve Bitcoin fiyatından etkilenmeyecek” dedi.

Ek olarak, Canaan kısa süre önce Kazakistan’da ilk yurtdışı Hizmet Merkezini açtı.

Gibi rapor , darbe Çin’in son tur kaçan kripto madenciler iş yapmaya devam amacıyla yakındaki bir ülkeye dönüşebilir – Kazakistan giderek görünümlü seti ile Çin Halk Cumhuriyeti dışında mağaza kurmak isteyenler için yeni bir ev sağlamak.

Saat 8:00 UTC’de BTC 34.123 USD’den işlem görüyor. Bir günde %4 arttı ve bir haftada %15,5 düştü.