Twitter CEO’su Jack Dorsey liderliğindeki ABD merkezli ödeme şirketi Square , merkezi olmayan finans (DeFi) ile ilgili planlarla Bitcoin (BTC) stratejisini ikiye katladı .

“Kare yeni bir iş (katılmadan yaratıyor Satıcı , Nakit App , ve Gelgit ) kolay olmayan gözaltı, permissionless oluşturmak için yapım tek hedefi ile açık bir geliştirici platformu oluşturmaya odaklandık ve finansal hizmetler merkezi olmayan,” Dorsey tweeted ekleyerek, bir platform işi yaratmayı hedeflediklerini ve birincil odaklarının Bitcoin olduğunu söyledi.

CEO, bu projenin de açıkta geliştirileceğini doğruladı: “Açık yol haritası, açık geliştirme ve açık kaynak.”

Yeni iş, Square’deki Stratejik Geliştirme Lideri Mike Brock tarafından yönetiliyor ve şimdiden dört ekip üyesi daha var.

Bu arada Dorsey, yeni işletmelerinin adının genellikle “belirlenecek” anlamına gelen “TBD” olduğunu söyleyerek birçok kişinin kafasını karıştırdı. Bununla birlikte, hem CEO hem de Brock daha sonra yeni çabaya TBD olarak atıfta bulundular ve proje için @TBD54566975 adlı bir Twitter tanıtıcısı oluşturdular.

Daha geçen hafta Dorsey, Square’in “bitcoin gözetimini daha yaygın hale getirmek için” bir BTC ilk donanım cüzdanı oluşturmayı hedeflediğini duyurdu .