Bugünün kripto haberlerinin radarı altında uçuşan hikayeleri araştırarak, günlük, küçük boyutlu kripto varlık ve blok zinciri ile ilgili haberlerinizi alın.
____

Yönetmelik haberleri

  • ABD Finans Sektörü Düzenleme Kurumu (FINRA) sözü o para cezası etmiştir Robinhood, büyük çevrimiçi ticaret platformu 57 milyon ABD Doları ve firmaya zarar gören binlerce müşteriye yaklaşık 12,6 milyon ABD Doları iade ve faiz ödemesini emretti. FINRA, bunun bu makam tarafından şimdiye kadar verilen en büyük mali ceza olduğunu iddia ediyor. FINRA, uygun yaptırımları belirlerken, firmadan yanlış veya yanıltıcı bilgi alan milyonlarca müşteri, Mart 2020’de firmanın sistem kesintilerinden etkilenen milyonlarca müşteri ve binlerce müşteri de dahil olmak üzere müşterilerin maruz kaldığı yaygın ve önemli zararı göz önünde bulundurmuştur. FINRA, şirketin, Robinhood’un yanlış beyanları nedeniyle zarara uğrayan müşterilere 7 milyon ABD dolarından fazla tazminat ödemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. ( Daha fazla bilgi edinin: Elon Musk Az önce Robinhood CEO’suna Bu Soruları Sordu – İşte Cevapları )
  • Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC) üzerine kripto fonları izin vermeye bildirildi açıktır Avustralya Menkul Kıymetler Borsası uygun korumalar, yerine koymak durumunda (ASX) ve diğer pazarlara göre Mali İnceleme. Bununla birlikte ASIC, bitcoin (BTC) gibi kripto varlıklara bağlı borsada işlem gören fonların (ETF’ler) “tüketicilere ve piyasalara gerçek bir zarar verme riski” yarattığını ve dikkatli davranılması gerektiğini de söyledi.

Tokenizasyon haberleri

  • Galaxy Interactive , milyarder kripto yatırımcı Mike Novogratz en girişim sermayesi bölümü Galaxy Digital , sanal gayrimenkul geliştirici bir kurşun yatırımcı rolünü almıştır Cumhuriyeti Diyar , onun müdürü, söz konusu başına Reuters. Mart 2021’de kurulan ABD merkezli Republic Realm, 1.500’den fazla yatırım yaptı ve bu ayın başlarında blok zinciri tabanlı çevrimiçi dünya Decentraland’da (MANA) 900.000 ABD Doları karşılığında bir sanal arsa satın aldı .
  • Blockchain şirket yığıtı döndürür söyledi o ile ortaklığa girmiştir NYCE Grubu , bir fintech şirket, gayrimenkul kitle fonlaması odaklanmış verildiği kez Nyce yaklaşık hisselerin ABD Doları 18m dijital ortama aktarmak için. NYCE, yatırım uygulaması aracılığıyla şu anda yönetim altındaki 260 milyon ABD dolarının üzerinde varlığa sahip gayrimenkul portföyüne erişim yoluyla 2030 yılına kadar 100.000 bin yıllık yüksek net değerli renkli paydaşlar yaratmayı hedeflediklerini söylediler.

bankacılık haberleri

  • İngiltere merkezli sigorta ve bankacılık holding Natwest Grup nedeniyle yatırım dolandırıcılığı ve dolandırıcılık, endişeleri müşterilerini kripto borsalarda gönderebileceği günlük miktarı şapkalı etti başına Reuters. Reuter, anonim bir kaynağa atıfta bulunarak, üst sınır geçicidir ve borsaya göre değişir – tipik olarak binlerce sterlin cinsinden.

CBDC haberleri

  • El Economista, İspanyol Sosyalist Partisi’nin (PSOE) ulusal bir dijital para birimi oluşturmayı önerdiğini bildirdi . Partinin önerisi, “paranın bir kamu malı olarak, daha istikrarlı ve demokratik kontrol altında geri alınması” konusunda kararlı.
  • Rusya Merkez Bankası , dijital ruble platformu prototipinin geliştirilmesini Aralık ayına kadar tamamlamak ve Ocak 2022’de testlere başlamak için 12 bankadan oluşan bir pilot grup oluşturduğunu söyledi . İlk aşamada, dijital rublenin emisyonunu test etmeyi planlıyorlar. Rublesi ve diğer işlemler.

Madencilik haberleri

  • Hut 8 Mining SuperAcme Technology’den 11.090 MicroBT M30S, M30S+ ve M31S madencilerinin 44,4 milyon USD’lik satın alımını gerçekleştirdiğini söyledi . Madencilerin Ekim 2021’de teslim edilmesi bekleniyor ve tam dağıtımın Aralık 2021’e kadar tamamlanması bekleniyor.
  • Kuzey Amerika merkezli bir Bitcoin madencilik şirketi olan Blockware Mining , ikinci bir aşırı talep edilen finansman turunda 25 milyon ABD dolarının üzerinde para topladığını duyurdu. Şirket, şu anda kurulu olan Kuzey Amerika ayak izinin içinde ve ötesinde madencilik operasyonlarının kapsamını ve ölçeğini artırmak için finansmanı kullanmayı planladığını da eklediler .
  • Kripto madenciliği şirketi Argo Blockchain BTC’yi teminat olarak kullanarak finansal hizmetler firması Galaxy Digital LP ile 14 milyon GBP (20 milyon ABD Doları) kredi anlaşması sağladığını söyledi . Kredi, Argo’nun madencilik operasyonlarını daha da genişletirken mevcut bitcoin holdingini korumasına izin verecek.
  • Kripto madenciliği donanım üreticisi Bitmain , kripto madenciliği şirketi TeraWulf Inc. ile Bitmain’in en yeni nesil madencileri Antminer S19j Pro için 30.000 adet satın alma siparişi imzaladığını duyurdu . TeraWulf’un yeni madencilerin toplam madencilik hash oranını 3 EH/sn artırması bekleniyor. Sipariş, Ocak-Haziran 2022 arasında teslim edilecek.

NFT haberleri

  • Udiscovermusic’in bildirdiğine göre , küresel pop süperstarı Katy Perry, Theta Network (THETA) ile işbirliği içinde , dünya çapındaki hayranları için Katy Perry NFT’lerinin lansmanını duyurdu . İşbirliğinin ilk dijital koleksiyonları, Katy’nin Aralık 2021’den itibaren yepyeni Resorts World Las Vegas otelinde yakında başlayacak olan “Play” rezidansının içeriğini içerecek.

kariyer haberleri

  • Ödeme çözümü sağlayıcısı Ripple , stratejiyi denetlemek ve şirketin finansal ağ teknolojisi olan RippleNet’in genişlemesini desteklemek için Avrupa operasyonlarının Genel Müdürü olarak Sendi Young’ı atadı . Young, daha önce Mastercard tarafından istihdam edilmiş ve strateji, ticarileştirme, banka-fintech ortaklıkları ve iş geliştirme konularında liderlik pozisyonlarında bulunmuştur.