Latin Amerika’daki politikacıların öncülük ettiği bir dizi gelişmenin, bölgenin kripto destekli finansa açılmaya hazır olabileceğini öne sürmesinden sonra, Crypto’nun ağırlık merkezi dramatik bir şekilde değişebilir.

El Salvador başkanı Nayib Bukele, bitcoin’e (BTC) yasal ihale statüsü verme planlarını açıkladığında top yuvarlanmaya başladı . Başına yerel medyada çıkış ElSalvador.com, Bukele o cüzdan sağlayıcı ve BTC ödemeleri şirket ile oluşmuş planlarını, onaylamasını isteme olarak ayarlanır Strike .

CNBC’ye göre , El Salvador lideri duyuruyu hafta sonu Miami merkezli Bitcoin 2021 konferansında yaptı ve bu hafta milletvekillerinin önüne yeni bir yasa tasarısının konulacağını açıkladı.

Belirtti:

“Önümüzdeki hafta, Bitcoin’i yasal bir ihale haline getirecek bir yasa tasarısını Kongre’ye göndereceğim.”

Firmanın kurucusu Jack Mallers, hareketi “Bitcoin için dünya çapında duyulan bir şans” olarak nitelendirdi ve yeni tasarıyı hazırlamak için El Salvador’daki hükümetle perde arkasında çalıştığını açıkladı.

Cryptonews.com ile paylaşılan bir açıklamada Strike, mobil ödeme uygulamasının Mart ayında El Salvador’da kullanıma sunulduğunu ve “hızla ülkede indirilen bir numaralı uygulama haline geldiğini” iddia etti.

Firma, “önümüzdeki aylarda birkaç pazara daha girmeyi umduğunu ekledi ve şu sonuca vardı:

“Hükümetler, Strike gibi Bitcoin teknolojilerinin finansal verimlilik ve katılım üzerindeki faydalarını gördüklerinde, El Salvador’un ayak izlerini takip etmeye çalışacakları açık hale geliyor.”

El Salvador’un resmi para birimi USD’dir, ancak Başkan, BTC’yi resmi ihale olarak kabul etmenin, yurtdışında yaşayan Salvadorluların ülkeye jeton göndermesine izin vereceğini belirtti.

Havaleler, El Salvador’un gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 23’ünü oluşturuyor ve AP verilerine göre yaklaşık 360.000 haneye fayda sağlıyor . Göçmenler tarafından El Salvador’a gönderilen para 2020’de 5,92 milyar ABD doları ile rekor seviyeye ulaştı.

Bukele, hareketin büyük olasılıkla yatırımı artıracağını ve “kısa vadede” “iş yaratacağını ve kayıtlı ekonominin dışındaki binlerce kişiye finansal katılım sağlamaya yardımcı olacağını” da sözlerine ekledi.

Bu arada, Paraguay’da kripto aromalı bir şeyin yolunda olabileceğine dair işaretler de var.

Milletvekili Carlos “Carlitos” Rejala, yukarı yönlü görünümlü, PayPal ile ilgili ve BTC temalı bir duyuru yayınlamak için Twitter’a gitti ve şunları yazdı :

“Uzun zamandır söylüyorum: Ülkemizin yeni nesille el ele hareket etmesi gerekiyor. An geldi, bizim anımız. Bu hafta, tüm dünyanın görmesi için Paraguay’ı yenilemeye yardımcı olacak önemli bir projeye başlayacağız.”

İngilizce olarak “aya!” yazarak bitirdi. ve bir roket emojisinin yanı sıra BTC ve PayPal hashtag’lerini içeriyordu. Politikacı ayrıca profil resmini, bitcoinciler hakkında popüler bir şey olan kırmızı lazer gözleri eklemek için düzenledi.

Tweet, Rejala’nın Bukele’den biraz daha az siyasi nüfuza sahip olmasına rağmen, çevrimiçi kripto gözlemcilerinin ilgisini çekti.

Rejala, muhalefetteki Hagamos Partisi’nin Temsilciler Meclisi’ndeki – Paraguay alt meclisi – iki milletvekilinden biri. Ev, mevcut 80 sandalyenin 42’sine sahip olan iktidardaki Colorado Partisi tarafından yönetiliyor. Hagamos’un 45 sandalyeden ikisinin bulunduğu Senato’da daha yüksek bir sesi var.

El Salvador’da, Google Trends verilerine göre, haberin çıkmasından bu yana BTC’ye olan ilgi arttı.

Ancak görünen o ki ülkedeki pek çok kişi, Başkanlarının ne yapmayı planladığından %100 emin değil.

ElSalvador.com’dan alıntı yapan ekonomist Tatiana Marroquín, Bukele’nin BTC’yi yasallaştırmaktaki amacının ne olduğu “açık değil” diyerek, “ülkede zaten kullanılıyor, kripto para sahibi insanlar var ve yasadışı değil” dedi. böyle yap.” Marroquín, hareketin teorik olarak devletin BTC’ye yasal olarak sahip olmasına izin verebilecek bir stratejinin parçası olabileceğini öne sürdü.

Aynı medya kuruluşu, ekonomist Claudio de Rosa’nın adımın neden atıldığından “emin olmadığını” belirttiğini aktardı ve uluslararası kuruluşlar tarafından belirlenen “kara para aklama” risklerine atıfta bulundu.

Aynı yayındaki bir görüş sütununda, başka bir ekonomist, El Salvador’un eski maliye bakanı ve eski bir Dünya Bankası üyesi Manuel Hinds, planın başarılı olması için kara para aklamayla ilgili riskin karşılanması gerektiğini yazdı :

“Hükümet kara para aklama için kapıyı açmamaya büyük özen gösterirken [BTC] işlemlerini kolaylaştırmak istiyorsa paniğe kapılmak için bir neden yok. Ancak yasanın bu gereklilikleri gerçekten karşıladığından emin olmak için dikkatli olmamız gerekecek.”

Gazete ayrıca günlük karikatürünü BTC’ye adadı ve iki adamın bir çöp ucunu ovuşturduğu ve birinin diğerine “Bitcoin’i yasal ihale olarak yasallaştırmak istiyorlar” dediği belirtildi. Diğeri cevap verdi: “Vay canına! Peki bu plastik şişe torbası için kaç bitcoin alacağım?”

Ne olursa olsun, haberler kripto topluluğunu harekete geçirmiş gibi görünüyor.

Sonra Tron (TRX) ‘in Justin Güneş kaydetti kripto öncüleri olacağını ‘El Salvador kaymaya başladıkları,’ duyuru beri kripto-temalı Heyecan çekicilik saldırıya olmuştur Bukele, açıkladı ülke “büyük hava vardı ki dünya sınıf sörf plajları ve satılık sahil mülkleri.”

Ayrıca, “dünyada emlak vergisi olmayan birkaç ülkeden biri” olduğunu ve “yasal bir para birimi olacağı için BTC için sermaye kazancı vergisi olmadığını” belirtti. Ve sektöre yapılan bir başka doğrudan çağrıda, “kripto girişimcileri” için “acil daimi ikamet” statüsü sözü verdi.

Bukele ayrıca “vatandaşlık ve ikametgah” gibi “hareketli kısımlar” ile ilgili sorulara yanıt olarak “bu konuda yardımcı olacağız” iddiasında bulundu ve hatta kendi profil resmini lazer gözlere sahip olacak şekilde değiştirdi.

Ona Yasama Meclisi Başkanı Ernesto Castro katıldı .

Kripto alışverişi kurucusu Binance , Changepeng “CZ” Zhao denilen Başkan’ın teklifi “cazip.”

Bu arada, önde gelen kripto yatırımcısı Anthony Pompliano şunları yazdı :

“El Salvador muhtemelen diğer ülkeler için bir katalizör olacak.”

Hunter Horsley, CEO bit düzeyinde , dublajlı önceki yanlısı BTC tweet cevaben Salvador lideri “Bitcoin en yeni sözcüsü”.

Girişimci Brandon Quittem , El Salvador’un “güçlü bir teklifle açıldığını” belirtti ve “Kim karşı koyacak?” Diye sordu.

Tron patronu Sun, oturup karşı teklifin gelmesini bekleyecek havada görünmüyordu. O yazdı :

“El Salvador artık [bir] kripto ülkesi! Tron, El Salvador’da ofis kuran ilk kripto organizasyonu olacak.”

Uluslar, kendi kripto varlığını başlatan ve gizli ticaret anlaşmaları gibi görünen şeylerden BTC ve ethereum (ETH) gibi büyük miktarda token biriktiren Venezuela kitabından bir yaprak çıkarmaya ayarlanabilir . Ordusu jeton madenciliğine başladı .

Küba hükümeti de kripto destekli ekonomik faaliyetler başlatma olasılığından bahsediyor .
_____

Diğer reaksiyonlar:

El Salvador, Paraguay Bitcoin Kabulü Haberleri Kripto Dünyasını Galvanizliyor 102

El Salvador, Paraguay Bitcoin Kabulü Haberleri Kripto Dünyasını Galvanizliyor 103